אתר הנצחה לזכר

אורי אזולאי 1970-1996

אורי  אזולאי
מקום לידה: קרית - שמונה
מקום פטירה: סמוך למוצב ״ברוש״, ליד העיירה הלבנונית עישייה

בית עלמין:
ישוב: קרית - שמונה
בית עלמין: בית העלמין הצבאי קריית שמונה
גוש:
גוש:
חלקה:
שורה:







עריכת קשרי משפחה

ביוגרפיה

עריכה
אורי נולד ביום כ"ד בחשוון תשל"א (23.11.1970) בקרית שמונה. אח תאום לאורלי הולדת התאומים הפיצה אור חדש בבית ההורים, שרק שנה קודם לכן שכלו את בנם הצעיר, יעקב, לאחר מחלה. אורי גדל, התחנך ובגר בקרית שמונה. את לימודיו החל בבית-הספר היסודי "המגינים" והמשיך בתיכון "דנציגר" בעיר. כבן למשפחה בת אחת עשרה נפשות למד להסתפק במועט ולהפיק את המיטב ממה שיש, והתבלט בצניעותו. אורי העריץ את אביו וספג ממנו את ערכי אהבת הארץ והזולת, אותם מימש בחייו ואף הנחיל לאחרים.
אורי הצטיין בלימודים ובתחום הספורט והאמין כי הדרך לשלמות משלבת גוף ונפש. 
במחצית חודש אוקטובר 1988 התגייס אורי לצה"ל. בתחילה הצטרף לקורס טיס, אולם מיד כשנודע לו על קבלתו לסיירת מטכ"ל, עזב את הקורס והצטרף ל"יחידה", "כדי להישאר עם הרגליים על הקרקע", טרם סיים את שירותו הסדיר נשלח לקורס קצינים וחזר ליחידה כמפקד צוות. באותה תקופה החלה רצועת עזה לגעוש. אורי, שהבין כי הפעילות העיקרית מתרחשת ברצועה, ולמרות אהבתו לסיירת מטכ"ל ולאנשיה, החליט לעזוב את היחידה ולהצטרף ליחידת המסתערבים "שמשון" כמפקד פלוגה, באומרו: "אני רוצה לשרת היכן שבאמת צריכים אותי". עם הפינוי מעזה התפרקה יחידת המסתערבים. אורי, ששמו הלך לפניו כקצין מצטיין ושזכה להערכה גם בדרגים הבכירים ביותר, החליט להתנדב לצנחנים ולשמש כמפקד פלוגה, בסוף חודש נובמבר 1992 החל אורי לשרת בצבא הקבע. בד בבד עם שירותו בצנחנים נערך אורי לקראת יציאתו לקורס מיוחד ללוחמה בטרור בארצות הברית, המשך לקורס הממושך בו השתתף בעת שירותו ביחידת "שמשון". אחרי הקורס היה אמור להצטרף למסלול "אופ"ק", המיועד לקצינים מצטיינים, לצאת ללימודים אקדמיים מטעם הצבא ולחזור לעמדת פיקוד בכירה. כמי שגדל במשפחה ברוכת ילדים, שאף אורי להקים משפחה גדולה משלו, שתתגורר בחווה בנגב ותעסוק בחקלאות.
ביום י"ב בחשוון תשנ"ז (24.10.1996), יצא אורי עם פלוגתו למארב, סמוך לעיירה הלבנונית עישייה ובאיזור מוצב "ברוש", בגזרה המזרחית של איזור הביטחון. אחד החיילים דרך על תיל ממעיד, אשר גרם להפעלת שרשרת מטעני נפץ. אורי והקשר, סמ"ר תום קרין, אשר הובילו את הכוח, נפגעו מאחור ונהרגו מיד. 
אורי הובא למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי בקרית שמונה. בן עשרים וחמש היה בנופלו. הותיר אחריו הורים, חמישה אחים - אילן, גיורא, רונן, איתן וגדי ושלוש אחיות - אורלי, יעל והדר. אורי הועלה לדרגת רב-סרן לאחר מותו. 
לאחר מותו הוקמה עמותה להנצחתו אשר הקימה לזכרו בית כנסת. הקיבוץ הדתי הוציא חוברת זיכרון ובה קווים לדמותו של אורי, מכתבי חברים, מפקדים ופקודים.
משפחתו של אורי קיבלה תעודת הוקרה וכבוד מאת האלוף גדעון שפיר, ראש אגף כוח אדם בצה"ל, בה נכתב, בין היתר: "אורי ראה את שירותו כשליחות ונשא בה במסירות ובאהבה. נכון ומסור תמיד, הקדיש עצמו להגברת כוחו של צה"ל ולטיפוח רוחו, כאשר טובת המדינה לנגד עיניו."

העדפות

עריכה

הספדים

עריכה
linkText

Loading...

גלריה

עריכה

וידאו

עריכה

ציר זמן

עריכה

הדלק נר

Loading...