אתר הנצחה לזכר

אדרון עמר 1984-2004

אדרון  עמר
מקום לידה:
מקום פטירה:

בית עלמין:
ישוב: ירושלים
בית עלמין: הר הרצל
גוש: אזור ד
גוש:
חלקה: חלקה 7
שורה: שורה 11 קבר 6







עריכת קשרי משפחה

ביוגרפיה

עריכה

בן עמליה ודניאל, נולד ביום ז' באדר ב' תשמ"ד (11.3.1984) באילת. בן בכור להוריו, אח לאביגל ולתאומים שחר וזוהר. אדרון נולד בז' באדר, התאריך המיוחס ללידתו והיעלמותו של משה רבנו.
שמו, שניתן לו על ידי אביו, מורכב משתי מילים: אדר, החודש שנולד בו ורון, שמחה = אדרון. "משנכנס אדר מרבים בשמחה".
כבר בינקותו בלט אדרון כתינוק מיוחד, יפה, סקרן וחברותי. בגיל שנה וחצי החל לדבר ודיקלם סיפורים שלמים ושירים ששמע מהוריו.
בגני הילדים שלמד בהם אובחן כילד בעל יכולות גבוהות בהבעה, מנהיג המוביל את ילדי הגן. אחת הגננות אמרה: "את אדרון אני מקווה לפגוש בעוד מספר שנים. הוא יהיה סופר דגול או ראש ממשלה."
בבית-הספר היסודי "אופיר" היה אדרון תלמיד מצטיין. הוא אובחן כילד מחונן ולמד יום בשבוע במסגרת "מכללת אילת" בפרוייקט מיוחד לילדים מחוננים, שנלמדו בו נושאי העשרה. גם בבית-הספר היה אדרון לדמות מובילה חברתית, כל התלמידים רצו בחברתו והוא נענה תמיד לכולם.
תחומי העניין של אדרון היו מגוונים: הוא עסק בספורט, אהב את הטבע והנוף לסוגיו, אהב את הים, טייל ברחבי הארץ וגילה בקיאות בזיהוי מקומות ואתרים, זיהה צמחים, הכיר בעלי חיים ומאוד אהב לצייר.
אדרון ניחן בכשרון כתיבה והרבה לכתוב. בכיתה ה' כתב בעיתון בית-הספר על נושא השלום: "שלום זו מלה שקיבלה משמעות/ שלום זו מלה שקרובה להתגשמות/ שלום זה חלום, שלום זו ברכה/ שלום מלא בהתרגשות ושמחה.// השלום מתקרב ולאט לאט אנו משלימים עם האויב/ שלום בין אנשים, שלום בין כולם והשמחה בחינם/ אז בואו כולם יחדיו ונעשה שלום עכשיו."
כשהיה אדרון בכיתה ו' המשפחה עברה להתגורר בפתח תקווה, שם למד בבית הספר היסודי "הדר". גם שם בלט אדרון מבחינה לימודית וחברתית והיה לאהוב השכבה.
לאחר שנה שבה המשפחה לאילת ואדרון המשיך את לימודיו בחטיבת-הביניים והתיכון "אלון".
בכיתה ז' הצטרף לקבוצת הכדורגל העירונית והפגין כשרון רב ויכולת משחק טובה, אך יותר מכל בירך המאמן על הימצאותו בקבוצה בשל יכולתו לגבש ולאחד את חבריה. בסוף השנה נאלץ אדרון לפרוש מהקבוצה עקב פציעה קשה בידו.
במסגרת כתיבת עבודות בכיתה ח' בחר אדרון לכתוב על "תעלומת היעלמותה של הצוללת 'דקר'" ובמסגרת העבודה נסע עם אביו לבית-העלמין בהר הרצל בירושלים, שבו מוצבת האנדרטה לזכר חללי הצוללת. שם בחן וחקר מקרוב, תיעד וצילם תמונות משמעותיות לעבודה. על עבודה זו קיבל ציון 100 והערכה כי "לא ניכר שעבודה זו נכתבה על-ידי תלמיד כיתה ח'."
בכיתה ט' נבחר אדרון לצאת במסגרת השל"ח לקורס מש"צים, שבו הרחיב את ידיעותיו בכל הקשור באהבתו לארץ ולטבע ופיתח את יכולת המנהיגות הטבעית שלו. נוסף לכך הרחיב את חוג חבריו ויצר קשרים עם חברים חדשים שליוו אותו גם לאחר הקורס.
בכיתה י' למד בכיתה המוגברת ובמבחן בגרות בהיסטוריה קיבל את הציון הגבוה בשכבה. באותה שנה אדרון נבחר ונשלח לקורס מנהיגות צעירה במסגרת פרוייקט LEAD, המכשיר מנהיגים צעירים שנבחרו בקפידה מכל רחבי הארץ.
בתקופה עמוסה זו בחייו הקפיד אדרון להעניק לכל אחד מבני המשפחה את מלוא תשומת- הלב שלו וזמן איכות. לאחיו הצעירים, שחר וזוהר, הקדיש זמן ויחס רב, הדריך אותם ובילה עימם במשחקי כדורסל ובטיולים. לאחותו אביגל היה חבר קרוב ובילה עימה שעות בשיחות בנושאים משותפים. תמיד ידע למצוא את הדרכים והמלים הנכונות כדי לשכנע את אחיו לפעול בדרך הנכונה וסייע להוריו בחינוך אחיו הצעירים, והוא עשה הכל בהומור שנון ובדרך נעימה.
בכיתה י"ב בחר אדרון לכתוב עבודת גמר בסוציולוגיה בנושא "הקשר בין המוצא העדתי של בני הנוער בישראל לעמדותיהם וליחסם כלפי בני נוער ממוצא עדתי שונה". עבודתו זו זיכתה אותו בהערכה רבה מהבוחנת ובציון 100.
בסיום הלימודים התיכוניים, נכתב על אדרון בספר המחזור: "אדרון עמר הוא הגאון של השכבה/ ללמוד למבחן בשבילו זאת בדיחה/ בין השיעורים את הכיתה מבדר/ את זמנו הפנוי מבלה בחדר הכושר/ מפתח שרירים ומתאמן כל היום/ אדרון כחבר לכל אמא חלום."
במהלך שנת הלימודים האחרונה החל אדרון להתכונן מבחינה גופנית לשירות משמעותי ביחידה מובחרת בצה"ל. בכל הזדמנות דיבר על כך שהשירות בצבא הכרחי וחשוב ובלעדיו לא קיימת הצדקה להיותנו אזרחים במדינה.
טרם גיוסו לצה"ל עבר בהצלחה גיבושים ליחידות מובחרות ובשל כך נדחה גיוסו למועד היותו בן 19.
ביום 25.3.2003 גויס אדרון לצה"ל. הוא דחה כל תפקיד שהוצע בטענה שהתפקיד אינו קרבי דיו. לבסוף בחר להתנדב לסיירת חטיבת "גבעתי". מסלול הכשרתו כלוחם בסיירת היה קשה, מפרך ומתיש, בשל אופי פעילותה של היחידה המיוחדת. לבני המשפחה סיפר אדרון את הסיפורים ה"נחמדים" הקשורים בפעילות ומעולם לא הדאיג אותם בקושי או בסבל שעבר.
ביום כ' באייר תשס"ד (11.5.2004) נפל סמל אדרון עמר בקרב ברצועת עזה והוא בן עשרים. עימו נהרגו עוד חמישה לוחמים: סמ"ר עופר ג'רבי, סמ"ר יעקב מרוויצה, סמל אביעד דרעי, סמל קובי מזרחי וסמל איתן ניומן.
אדרון הובא למנוחות בבית-העלמין הצבאי בהר הרצל בירושלים. הותיר אחריו הורים, אחות ושני אחים.
עמליה, אמו של אדרון, בחרה לתאר אותו במלות השיר "מה אברך": "בני בורך בחיוך שכמוהו כאור, בעיניים גדולות ורואות, בלב שמרגיש את כל המראות, ברגליים רוקדות עד אין קץ, בנפש שזוכרת את כל הלחנים, ביד שאוספת צדפים על החוף, באוזן קשובה לגדולים וקטנים. זה הילד לו מתפללים ומייחלים, כדברי חנה בספר שמואל 'אל הנער הזה התפללתי ויתן אלוהים לי את שאלתי אשר שאלתי מעמו'."
אחד מחבריו הרבים של אדרון כתב: "הדבר הראשון שאני רוצה שתדע הוא שאני אוהב אותך יותר מהכל, יותר מהחיים, אתה פשוט גדול מהחיים. בגלל זה כל כך קשה, בגלל זה הכאב כל כך גדול. אני רוצה שתדע שהיית לכל אחד ואחד מאיתנו יותר מחבר. אתה דמות נערצת שלמדנו ממנה. אני מודה לאלוהים שזכיתי להיות חבר שלך."
בני המשפחה כותבים: "אדרון, עבורנו אתה כל מה שרצית להיות, שאפת, חלמת ויכולת. בשבילנו אתה תמיד מלך העולם."

(דף זה הוא חלק ממפעל ההנצחה הממלכתי 'יזכור', שנערך ע'י משרד הביטחון)

העדפות

עריכה

הספדים

עריכה
     הכרתי את היותך ואת סיפורך האישי  במהלך ארגון  חומרים לחדר הנצחה . אישיותך  הכובשת נשקפת בכל תמונה , סרטון סיפור תיעוד , שיחות עם ההורים בני המשפחה או החברים.  צר לנו שאתה לא איתנו פה. נוח על משכבך בשלום 
linkText

Loading...

גלריה

עריכה

וידאו

עריכה

ציר זמן

עריכה
פרק ציר הזמן מוקדש להנצחה
2004 הקמת פארק הצפרות באילת הקדשתו והקמת אנדרטה לזכר חללי נגמ"ש השישה .כיתת לימוד והדרכה על הציפורים , אליה מגיעים בצורה רציפה ילדי הגנים, תלמידי בתי הספר היסודיים ותלמידי תיכון רבין, בכל שנה מתקיימות נטיעות בו בשב"ט, אירועים וערבי תרבות .
2004 הקמת דף פייסבוק
2005 פתיחת מסורת המתקיימת בכל שנה , הקמת חדר זיכרון והנצחה בספריית תיכון רבין , במשך שבוע עד ליום העצמאות , אותו פוקדים תלמידי ביה"ס ,פוגשים את ההורים והמשפחות השכולות לשיח הנצחה וזיכרון.
2005 פרויקט תעודת זהות - בני כיתות י הנפקת תעודת זהות , סיור בהר הרצל וקברו של אדרון ז"ל , קבלת תעודת זהות בבית
משפט העליון בירושלים - " לזכרו של אחינו אדרון עמר". .
2007 הוקמה קבוצת כדורגל הפועל בני אילת על שמו - בני אדרון.
2008 -2016 פרויקט נתיב האור -לזכרו של אדון עמר ז"ל .לימוד והקניית כללי בטיחות וזהירות מפני הסכנות שאורבות לילדים במגע או בקרבת עמודי חשמל /רשת חשמל לכיתות ד-ה בהדרכת האב דני עמר .
2009 הקמת פארק הבנים למדע , בחצר בית ספר אופיר באילת ע"ש אדרון עמר ועידן קובי ז"ל תלמידי ובוגרי ביה"ס.
2010 סיום קורס מש"צים של 305 חניכים ע"ש אדרון עמר ז"ל , שהיה בשל"ח חניך מדריך ומש"צ המשפחה הצטרפה לחניכים ולוותה אותם בקורס בטכס הסיום הוענק שי למצטיינים מתנת המשפחה .
2012 השקת ספר לזכרו של אדרון - יושב על צוק .
2012 חלון עם ויטראז מדהים בבית הכנסת אברהם אבינו בשכונת י"א באשדוד נבנה ע"י האומן דרעי שלמה חבר המשפחה .
2013 הקמת בית כנסת היכל אביעד - עמודי השישה במעלה אדומים .
2014 הכנסת ספר תורה ע"ש ששת הלוחמים.במושב בן זכאי (יבנה).
2014 פארק אתגרים חדש שהוקם בחוות הגמלים ונחנך זה עתה ייקרא על שם בנים שנפלו במערכות ישראל.תשעה חללים בני אילת מונצחים בפארק האתגרים.
2014 הקראת מכתב שכתב האב לבנו אדרון בטקס זכרון באוניברסיטת דברצן הפקולטה לרפואה בהונגריה .
2015 מסע ישראלי - מסורת שנתית בה תלמידי תיכון רבין מבקרים בחלקת הקבר של אדרון ז"ל בהר הרצל , יחד עם ההורים , מורים ומדריכים.
2015 השקת הספר - בעין הסערה. לכבודו וזכרו של אדון.
2016 הפקת סרט בחדשות ערוץ 2 ע"י אלון שרביט - סיפור הנצחתו של סמל אדרון עמר ז"ל .

הדלק נר

הודיה דניאל
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
דוד
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
אדיר טויל
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
אוריאן אביטבול
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
לאה אלגרבלי
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
נאור טויל
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
גאיה אלמקיס
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
גיא אדרי
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
מיכל הרשקו
28.04.2020
המותך ציוותה לנו את החיים
טוהר רחמים
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
עדי
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
גפן בוסני
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
טימור
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
ליהיא
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
תומר עמר
28.04.2020
במותם ציוות לנו חיים
עדי מילוא
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
נועה שקד
28.04.2020
במותך ציוות לנו חיים
עדי אופיר
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
לונה פלאיס גומז
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים, תודה
נעמה
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים
סוניה
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים תודה
אדרון עמר
28.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים!
מאיה כהן
27.04.2020
במותך ציוות לנו את החיים תודה ילד יקר

Loading...