הפעל אשף מילוי פרטים
עריכת פרטים כלליים
עריכת מוזיקת רקע
עריכת תבנית אתר
שלח מייל תפוצה
ביוגרפיה
עריכהאלימלך נולדה לבילי ואבי אלימלך כבת אמצעית וגדלה בירושלים.לענת שני אחים.היא למדה את התיכון בבית הספר המקיף בגילה. ב-1980 בגיל 6 זכתה בתחרות שנקראת "ילדה יפה ירושלים". ב-1991 בגיל 17 זכתה במקום הראשון בתחרות היופי הירושלמית "מיס קניון", ואחריה החלה לדגמן עבור סוכנות הדוגמנות "לוק". בתחרות "מיס קניון", הכירה את הספר דוד אפוטה, שהיה מבוגר ממנה ב-14 שנים, והם הפכו לזוג.
ב-1993 השתתפה אלימלך בתחרות "מלכת היופי" וזכתה בתחרות בתואר "מלכת החן". באותה השנה השתתפה גם בתחרות "מיס אינטרנשיונל" ביפן והעפילה בה לשלב עשר המועמדות הסופיות.
ב-1995 השתתפה אלימלך בתחרות על תפקיד "נערת הגלגל" בגרסה הישראלית של השעשועון "גלגל המזל" ששודר בערוץ 2.
ב-1996 השתתפה בקלטת לילדים "אפרוחים",ובהמשך באותה השנה הופיעה בקלטת ילדים נוספת בשם, "פרח לב הזהב". אלימלך גם מזוהה עם 51 פרסומות בערוץ 2 לרשת המזון "היפרכל" בהן כיכבה גם באותה השנה.
בקיץ 1997 הגישה את התוכנית "החופש הגדול" בטלוויזיה החינוכית. באותה השנה התערערו יחסיה עם דוד אפוטה,ובעקבות כך היא עברה לגור עם אביה ואשתו השנייה מוריה. באותה השנה היא הייתה גם אמורה להשתתף בפסטיגל עם השיר "בלרינה" שנכתב והולחן על ידי עוזי חיטמן, שלבסוף בוצע על ידי משתתפי הפסטיגל לזכרה לאחר מותה. בערב ה-1 בדצמבר 1997, יום לפני מותה, אלימלך הופיעה יחד עם שאר משתתפי הפסטיגל בתוכנית הטלוויזיה של דודו טופז בערוץ 2. היא הספיקה להופיע גם יומיים לפני מותה בתוכנית של דודו טופז ב-30 בנובמבר 1997. שתי הופעות אלו בתוכנית היו הופעותיה האחרונות בחייה.
הרצח והחקירה
בשעות הבוקר ב-2 בדצמבר 1997 נמצאה אלימלך ללא רוח חיים יחד עם בן זוגה, דוד אפוטה,בדירתו בשכונת רמת בית הכרם בירושלים.
ב-25 בנובמבר 1997 פנה אבי אלימלך, אביה של ענת, למשטרת ישראל וביקש שיחרימו את נשקו האישי של אפוטה, מחשש שמא ישתמש בו כנגד אלימלך, אך הנשק לא נלקח מאפוטה מכיוון שענת ביטלה את הבקשה.
חקירת הרצח עברה תהפוכות. חקירה ראשונית העלתה כי אלימלך היא זו שירתה באפוטה ולאחר מכן התאבדה. הסיבה הראשונית, לפיה אלימלך הייתה הרוצחת, נוצרה מכיוון שהאקדח נמצא ליד ידה. ובהתבסס על ממצאים אלה היא נקברה בחלקת המתאבדים שבהר המנוחות בירושלים.
לאחר זמן מה, בעקבות לחץ משפחתה של אלימלך, חידשה המשטרה את החקירה. בחקירה החוזרת התברר שהחוקרים התרשלו וכי אפוטה למעשה ירה באלימלך ולאחר מכן התאבד. כמו כן התגלה ששני אחיו של אפוטה הגיעו לזירת הרצח לפני המשטרה, וכדי לטשטש את הראיות, העבירו את האקדח מידו של אפוטה לידה של אלימלך, מ"טעמי כבוד", לטענתם. על אף שעובדה זו אומתה בבדיקות מעבדה החליטה הפרקליטות, בעצת המשטרה, שלא לפתוח בהליכים משפטיים נגד אותם בני משפחה והם שוחררו. מאוחר יותר נודע שלרצח קדמה סדרה של סצינות קנאה מוגזמות לענת מצדו של אפוטה ועל כך שהוא לא רצה להפרד ממנה, אלא שאיש לא ידע ולא עשה דבר בנידון.
ממצאי החקירה החוזרת פורסמו כשלושה שבועות לאחר הרצח. עצמותיה של ענת הועברו רק ב-2001, ארבע שנים לאחר פטירתה, לחלקת קבורה רגילה בבית הקברות.
קביעת בית המשפט
בתיק תביעה שניהלו בני משפחתה של אלימלך כנגד יוסף אפוטה, אחיו של אפוטה ועזבונו, קבע ב-1 במרץ 2011 בית המשפט לענייני משפחה, כי אפוטה רצח את אלימלך, וכי יוסף שיבש את חומר הראיות. בהמשך לכך קבע בית המשפט שיוסף יפצה את משפחתה של אלימלך ב-300 אלף ש"ח.
מקור הטקסט לפי תקנון השימוש ההוגן של ויקיפדיה